Blog

RSS

Un arbre de Nadal en fusta

19-12-2018


Un arbre de Nadal en fusta

Ja arriva Nadal i l’alumnat del col·legi prepara les seues manualitats per a aquestes festes. Enguany hem dedicat el nostre treball a l’ arbre de Nadal, tan indispensable en tots els llars en aquestes dates tan senyalada. Però els nostres arbres són molt diferents.


Els alumnes i les alumnes de tercer i quart d'Educació Primària han fet un petit arbre per a penjar i decorar; i l'alumnat major, és a dir, els/as de quint i sext d'Educació Primària un arbre per a poder posar en una prestatgeria, l'entrada de casa o en el centre d'una taula.


I com ho hem fet? Doncs utilitzant diferents tècniques plàstiques on l'element principal és la fusta. A partir de la tècnica de la marqueteria, la qual consisteix a retallar una xapa o làmina de fusta, hem elaborat els nostres arbres.
L'elecció de cada treball s'ha dut a terme en funció de la dificultat. Per als/les majors que tenen més domini una manualitat amb gran dificultat i per a 3º i 4º, una mica més senzill, doncs encara no tenen pràctica o és la primera vegada que treballen amb la tècnica de marqueteria.
Els passos que hem seguits són molt senzills. T'atreveixes?

1º Els donem els patrons als/les alumnes perquè siguen els/les que la plasmen en la fusta el projecte que van a elaborar. En aquest cas se'ls va donar el patró de l'arbre de Nadal.

2º Una vegada marcades totes les peces passem a la seua tall amb serres de pèl. Han de tenir molta cura doncs hi ha curvitas que tallar.

3º Quan estan totes les peces tallades s'escaten suaument per a eliminar totes les estelles o imperfeccions que hagen pogut quedar.

4º Muntem la manualitat, i tenim en compte que és necessari pegar diferents peces amb silicona calenta perquè es queden fixades.

5º Una vegada muntada passem a l'últim pas, que és la decoració de la manualitat amb pintura, posar el seu llaç, les fotos en el cas de 3º i 4º, etc…

I així de boniques han quedat les nostres manualitats, les quals els/les alumnes es portaran a casa per a donar un toc nadalenc a les seues llars.


Autora: Mª José Marroquí, professora del Col·legi

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top